Výlet do Moravského krasu - Sloup | Mevyo

Activity has already passed.

Show similar activities
Výlet do Moravského krasu

Activity has already passed.

Ahoj všichni.
Plánujeme výlet do CHKO Moravský kras s prohlídkou Sloupsko-šošůvského jeskynního komplexu. Následovala by procházka údolím říčky Punkvy až k propasti Macocha. Trasa bude končit v obci Jedovnice, odkud jezdí autobusy do Brna i do Blanska. V Jedovnicích je vodní plocha Olšovec, kde se člověk může ochladit.
Kdy a kde: Sraz je v 9:40 na parkovišti Sloupsko-šošůvské jeskyně. Rezervace na prohlídku jeskyní bude podle počtu přihlášených. Na výběr je kratší okruh, který trvá asi hodinu a stojí 110 Kč a pro studenty 80 Kč, a delší okruh, který trvá asi 2 hodiny a stojí 140 Kč a pro studenty 100 Kč. Takže do zpráv můžete psát, co byste si vybrali. Teplota v jeskyních je 10°C, takže by to chtělo něco teplejšího na sebe.
Naplánovaná trasa výletu je dlouhá celkem 13 km a počítám, že to zabere 6-7 hodin.

Group conversation (8)

Vítek
Vítekmore than a week

Rezervace nakonec není nutná, protože v sobotu v ranních hodinách tam fronty nejsou

Michal
Michalmore than a week

Jestli mohu doporučit, tak určitě delší okruh. Prohlídka probíhá totiž tak, že dlouhý a krátký okruh jde společně a pak se krátký okruh odloučí (ta delší část se mi líbila víc), teda pokud se to nezměnilo. Jinak v Olšovci se moc zchladit nedá je to dost znečištěné, tak ať nejste zklamaní, ale teplo vám určitě nebude, protože v těch žlebech je příjemný chládek

Vítek
Vítekmore than a week

Díky za info Michale

Vítek
Vítekmore than a week

Ještě pár organizačních: Kdo by chtěl jet vlakem z Brna, tak my pojedeme v 6:56 z hlavního nádraží rychlíkem Rx 872 Svojanov do Blanska. Ani ne čtvrt kilometru od vlakového nádraží je autobusové nádraží, odkud odjíždí v 8:39 autobus 728233 251 do Sloupu. Je to sice proluka, ale lepší spoj jsem nenašel. Ve Sloupu jsou 2 zastávky - doporučuji vystoupit na druhé zastávce a jít rovně po hlavní silnici proti směru kterým jste přijeli. Posledních 200m silnice je bez chodníku, tak pozor na auta. Pak už po levé straně uvidíte parkoviště, kde bude sraz. Kdo by chtěl přijet autem, tak se po prohlídce jeskyní může oddělit, ale přijde o procházku údolím, kde bude, jak je psáno výše, chládek . Podle doporučení bych tedy prohlídku viděl na delší okruh, ale jsou to skoro 2 hodiny v chladu a vlhku, tak by nebylo dobré to podcenit . Z cíle našeho výletu (Jedovnic ) jezdí každou hodinu autobus do Brna, Stará osada. Nebo každé 2 hodiny zpět do Blanska.

Vítek
Vítekmore than a week

Moje telefonní číslo je 776868444, tak kdybyste se dostali do nějakých potíží zavolejte a domluvíme se

Vítek
Vítekmore than a week

Kdo bude moct, tak napište pls zprávu, ať je přehled s kým počítat

Martin
Martinmore than a week

Ahoj, jsem jeste nakonec do zitra v praci a na tak brzo rano z Velkych Losin nestihnu dojet tak treba priste

Vítek
Vítekmore than a week

Ok. Díky za zprávu

Attended 2 | Users interested in 2

Vítek
evah
Kačka
Martin

Activity information

turistika

18.08.2018 10:00

Sloup

No limit

7/9

10. 08. 2018